torstai 19. kesäkuuta 2014

Pään jomotus

Heipsulivei!

Tänään ette vieläkään pääse lukemaan mitä olen päivän aikana tehnyt, mutta yhden asian päivästäni mainitsen ja muutenkin sisällytän aivoihinne minkälaista elämäni on. Se on oikeastaan päänsärkyä päivästä toiseen. Useimmiten fyysistä ja silloinkun säästyn fyysiseltä kivulta joudun kestämään henkistä särkyä liiallisen ajattelun takia.

Nyt kuitenkin puhumme pään jomotuksesta. Miten ihmeessä se eroaa muka henkisellä tasolla päänsärystä. Jomotus fyysisesti eroaa paljonkin särystä. Jomotus on vain pientä tunnetta päässä ja särky on ihan oikeasti kipeä. Jomotusta voi tulla jos saa pallon päähän, mutta särky tulee vasta säikähdyksestä johtuneen itkun jälkeen. Entä sitten se henkinen puoli? Saman tapaisilla asioilla taas liikutaan. Jomotus pään sisällä on sitä kun alat ajattelemaan liikaa, särky tulee vasta liiallisen ajattelun jälkeen. Mitä siinä välissä sitten on? Sitä en tiedä, koska kärsin näistä henkisistä jomotuksista ja säryistä aika harvoin fyysisen jomutuksen tai kivun takia.

En edes ymmärrä miksi valitsin aiheekseni tällä illalle pään ja sen sisäiset tapahtumat. Ehkä sen vuoksi, että juuri tänään sain tuosta surullisen kuuluisasta pallosta päähäni. Ei se oikeastaan sattunut, päätä vain vieläkin hiukan jomottaa, mutta se asia korjaantuu särkylääkkeillä. Säikähdys oli vain kova ja hetken sadasosan tuntui, että pian olen siinä maassa tajuttomana. Siinä olisi sitten pojat saaneet opetella ensiapua ja hätänumeroon soittamista koska epilepsia kohtauksen kanssa ei ole leikkimistä. Pienikin viivytys ja sitten saa sukulaiset kutsua hautajaisiin.

Olen siis sairastanut epilepsiaa joka on siis aivojen sähkoisen toiminnan häiriö. Wikipedia on ystäväni joten sain luvan ottaa sieltä otteen tähän postaukseen:

"Epilepsia (aikaisemmin usein, nykyään vain harvoin kaatumatauti) on krooninen neurologinen sairaus, jolle on tunnusomaista toistuvat, ennalta arvaamattomat tajuttomuus-kouristuskohtaukset tai tajunnan hämärtymiskohtaukset. Epileptinen kohtaus on ohimenevä aivotoiminnan häiriö, jonka syynä on poikkeava, purkauksenomainen aivosähkötoiminta, ja joka saattaa levitä pahimmassa tapauksessa koko aivojen alueelle. Epilepsiaa tavataan myös eläimillä.
Kansainvälisen terveysjärjestö WHO:n mukaan epilepsia on yksi tärkeimmistä vakavista aivosairauksista ja muodostaa noin prosentin sairauksien maailmanlaajuisesta sairaustaakasta.
Suomessa epilepsiasta kärsii noin yksi prosentti koko väestöstä eli noin 54 000, joista lapsia noin 5 000. Suomessa on toiminut vuodesta 1969 lähtien epilepsiapotilaiden ja heidän omaistensa etuja ajava valtakunnallinen Epilepsialiitto."

Eli miten olen itse käsittänyt niin aivoissani oleva sähkö ei aina kulje ihan oikein ja sitten kupsahdan ja se on minulle hengenvaarallista että leikiksi tämän sairauden kanssa ei kannata alkaa vaikka lääkitys on jo lopetettu hyvän aikaa sitten. Kohtausaltis tulen aina olemaan ja sen takia minua hiukan rajoitetaan ammatin valinnassa. Minkäänlaiseksi moottoriajoneuvon ajajaksi en saa ryhtyä. Ajokortin saan suorittaa, mutta työkseni en esimerkiksi voi olla taksikuski.

Mutta jätän teidät nyt pohtimaan tuota epilepsia asiaa ja painun muualle ihmettelemään pään ulkoisia, sisäisiä, henkisiä ja fyysisiä asioita.

6 kommenttia:

  1. rakastan tapaa jolla kirjotat, ja oonks kertonu et mun veljelki on epilepsia, se ei ees saa ajokorttii :c oon btw silkki xd

    VastaaPoista
  2. Et oo tietääkseni kertonu o.o tai sit oot ja en vaan muista. Ja kiitos. Tykkään kirjottaa tolleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (: kirjotat oikeest paremmin ku minä vaikka oon sinuu vähä vanhempi jne. ihana ihminen <3 xd

      Poista
  3. Teidän tota jutustelua on hienoo lukee, mutta Jossu, osaat tosi hyvin kirjoittaa (olen ylistänyt qiemminkin), mutta oikeesti. Kirjoutat asioita, joista useimmat ihmiset eivät edes tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka olen pieni ja nuori pohdin paljon asioita joita edes aikuiset eivät tajua miettiä. Ja kiitos taas kerran kehuista. Positiiviset kommentit ja rakentava kritiikki kannustavat jatkamaan kirjottamista vaikka joku ei tykkäiskään :)

      Poista