perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kastuneet sukat

Heipsulivei!

Tiesittekö, että lapissakin sataa vettä eikä pelkästään lunta? Kyllä, on se aika kummaa että täälläkin sataa vettä. Koko yön sateli ja aamullakin vielä joten se siitä haaveesta päästä Ranualle kattomaan jääkarhuja. Mutta nyt ei puhuta mitä suunnitelmia sade on minulta pilannut vaan puhutaan siitä, mitä seuraa jos päättää lähteä kahden hullun kanssa tarpomaan sellaista peltosuometikköä.

Siitä ei todellakaan voi seurata muuta kuin märät sukat- ja tennarit. Ja ihmekumma. Kotona kun mietit laitatko tennarit joissa on sivussa reiät vai laitatko tennarit jotka kestävät vettä vähän päätätkin laittaa reiälliset. Ihan vain sen takia, että kuvittelet pysyväsi kuivalla maalla.

Sitte nuo kaksi edellä mainittua hullua. Paino varsinkin vanhemman hullun kohdalla päättävät lähteä pyörä retkelle. Lähdet seuraamaan, mutta tajuat, että hanskasi jäivät edelliseen paikkaan. Haet hanskasi, hulluja ei näy. Soitat toiselle heistä (sille vanhemmalle tapaukselle) ja käsket odottamaan paikassa missä ovat. Pyöräilet heidän kiinni ja kuvittelet, että jatkatta matkaanne, mutta tämä vanhempi tapaus keksii, että lähdetään hyppimään sinne peltosuometikköön joka on tietenkin aivan märkä eilisen sateen jäljiltä.

Sitkeästi kuitenkin tarvot sen peltosuometikön hullujen perässä etkä valita märistä sukistasi vaan huolehdit ettet saa punkkia jalkoihisi. Edes ne miljoonat hyttyset eivät haittaa. Sitten. Sitten ne kaksi keksivät, että pujahdetaampa tästä reiästä tuonne metsikköön pyörien kanssa. Kyllä, kyllä olisin voinut mennä perässä. En pelkää mennä metsikköön. Muttakun minulla on ne helvetin märät sukat ja kengät ja ne kaksi vielä kuvittelevat, että lähden pyöräni kanssa sinne metsikköön niin ei. Ei todellakaan.

Siinä sitten päätin, että nyt käännyn takaisin ja taas tarvon sen saman peltosuometikön, kastelen sukkiani lisää ja näytän täysin hullulta sen naisen silmiin joka menee sen peltosuometikön ohi sitä kuivaa maata pitkin.

Että tälläistä eilen. Tänään olen vain kyyhöttänyt sisällä miettien uskallanko enää ikinä tulla ulos täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti